Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Απάντηση του Σωματείου μας σε έγγραφο της Ομοσπονδίας , για την "ενημέρωση μελών" μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

                 ΠΡΟΣ            
1. ΜΕΛΗ  ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ                                                                                          
3. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π            

 ΑΡ.  ΠΡΩΤ : 81                                                                                      ΚΟΜΟΤΗΝΗ   06/08/2014

ΘΕΜΑ  :  Απάντηση σε έγγραφο σας για την ενημέρωση μελών μας
         Σχετ:  «Με αριθ. πρωτ. 274 /  05/08/2014 έγγραφο σας»

Συνάδελφοι,
      Με αφορμή την ενημέρωση μελών μας – απάντηση της Ομοσπονδίας χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου στην αρχή και την ανάρτηση αυτής στην ιστοσελίδα της , από τη βιασύνη να απαντήσετε  , στο υπ. αριθ. πρωτ. 78 /  03/08/2014 έγγραφό μας για τη συνάντηση των προέδρων στην Αθήνα .
       Μας αναφέρεται ότι δεν θα ασχοληθείτε … αλλά απ ότι φαίνεται ασχοληθήκατε με το παραπάνω , αν κρίνουμε από το περιεχόμενο της « ενημέρωσης μελών μας » που στην ουσία είναι απάντηση στο έγγραφό μας και όχι ενημέρωση μελών μας …     Καλό θα ήταν μετά από τις συνεδριάσεις των οργάνων αλλά και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το εξαήμερο αυτό στην Αθήνα , να βγάζατε και μια πραγματική « ενημέρωση μελών σας » και όχι « μελών μας » για να γνωρίσετε στους συναδέλφους ανά την Ελλάδα των όσων ελέχθησαν στα όργανα αλλά και στις συναντήσεις που πραγματοποιήσατε. Κάτι που οφείλατε να πράξετε , αλλά δεν το κάνατε για τους δικούς σας λόγους … βρήκατε όμως το χρόνο να εκφράσετε τις απορίες σας για των όσων διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα και να μας εγκαλέσετε για την ενημέρωση μελών μας , αλλά και μελών σας , γιατί την απευθύναμε προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων πανελλαδικά .
      Για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι και να απαντήσουμε στις απορίες σας , στα τρία πρώτα θέματα που θίξατε , τις θέσεις μας , σας τις γνωρίσαμε εκ των προτέρων, για το τέταρτο θέμα, σας υποβάλαμε ερώτημα για την ταυτότητα της Ομοσπονδίας αλλά απάντηση δεν πήραμε …
      'Όσον αφορά την ψηφοφορία για την εγγραφή Σωματείων στο Δ.Σ. , για να ακριβολογούμε , η ψήφος του προέδρου μας για τα 5 Σωματεία ήταν λευκό και για το 1 Σωματείο αρνητική και οι λόγοι σας έχουν γίνει γνωστοί με αντίστοιχα έγγραφα μας , τα οποία δεν αναφέρεται επίσης για τους δικούς σας λόγους.
      Όσο για τις αντιδραστικές ομαδούλες που πολύ χαριτωμένα αναφέρεστε , θα σας θυμίσουμε ότι πριν αλλά και κατά την διάρκεια των εκλογών της Ομοσπονδίας ήμασταν τότε στην ίδια ομαδούλα , τώρα γιατί άλλαξαν τόσο γρήγορα τα δεδομένα …? Φρόνιμο είναι να μην απορείτε για τους λόγους , γιατί τους ξέρετε και είναι ακριβώς οι ίδιοι που επικαλείσθε στην « ενημέρωσή » μας . Απλά τώρα, άλλαξαν οι ρόλοι σας και ενοχλείστε από την κριτική , την οποία εσείς οι ίδιοι ασκούσατε τότε , κατηγορώντας το προηγούμενο προεδρείο για συμπεριφορές και τακτικές αλαζονείας , κάτι που τώρα  εσείς  οι ίδιοι εφαρμόζετε και σε μεγαλύτερο βαθμό …
      Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι πάλι εσείς οι ίδιοι , συμμετείχατε και στα δύο προεδρεία από θέσεις ισχύος  …   Για το λόγο αυτό , καλό είναι να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας , για να πάρετε τις απαντήσεις σας , στις όποιες απορίες σας . 
      Όσο για τον πρόεδρο του Σωματείου μας , πρώην αλλά και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από την ίδρυση της , τον γνωρίζουν καλά στο Πανελλήνιο , όπως επίσης γνωρίζουν και το αποτέλεσμα τον τελευταίων εκλογών , που θέλετε να υποβαθμίσετε γιατί απ ότι φαίνεται δεν μπορέσατε να χωνέψετε ακόμα … Επίσης, γνωρίζουν τις θέσεις του και τις τοποθετήσεις του σε τέτοιου είδους εγωκεντρικές και απαράδεκτες συμπεριφορές όπως αυτή του προέδρου της Ομοσπονδίας , την οποία αποδοκίμασαν και άλλοι συνάδελφοι. 
     Όσον αφορά την ενότητα και τη θεσμοθέτηση συλλογικών οργάνων που επισημαίνεται στην ενημέρωση σας … (Αγαπητοί συνάδελφοι μόνο ενωμένοι μπορούμε, γιατί όπου υπάρχει διάσπαση δεν φυτρώνει χορτάρι, κάτι που γνώριζαν πολύ καλά οι πρόγονοι μας που θεσμοθέτησαν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων) φρόνιμο θα ήταν να την εννοείτε κιόλας , διότι έχετε αποδείξει ακριβώς το αντίθετο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα , λειτουργώντας ατομικά και όχι σαν ομάδα , παίρνοντας πρωτοβουλίες χωρίς να ενημερώνετε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. , έχοντας και την απαίτηση να περνάνε ομόφωνα στο τέλος.
      Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε και κάτι άλλο που παραλείψατε, πολύ επιμελλώς όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε. Στην παρούσα φάση, η δική μας θέση είναι αυτή που θα κάνει οτιδήποτε είναι εφικτό για το σύνολο των συναδέλφων, και  θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε θετική έκβαση των θεμάτων που μας απασχολούν από τη μια  , και από την άλλη κοινώς  θα βρίσκεται σε θέση αντιπολίτευσης  σε οτιδήποτε αρνητικό , ώστε να  σταματήσουν τα πισωγυρίσματα και οι τακτικές του αποφασίζω και διατάσω … . Λυπούμαστε ,  αν από εδώ και πέρα σας χαλάσουμε «την σούπα» από τη θέση τις αντιπολίτευσης … Θέση που εσείς οι ίδιοι επιλέξατε να μας βάλετε με τις συμπεριφορές σας .
     Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι βλέποντας το δέντρο χάνεις το δάσος. Το χορτάρι με την πρώτη βροχή κάνει την επανεμφάνισή του σε σύντομο χρονικό διάστημα...το δάσος όμως απαιτεί κάποιες δεκάδες χρόνια για να αναγεννηθεί.
 Συνεπώς ασχοληθείτε με αυτό και με την πραγματική ενημέρωση των μελών σας.
    Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα γραφόμενά μας...

                                                                         Με τιμή το                                                                                    
                                                       Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                            
                                                                     του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                            ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    κιν.  6948401282  & 750942                                                                  κιν. 6939058135 & * 701023    

Σας επισυνάπτουμε και το έγγραφο της Ομοσπονδίας στο οποίο απαντάμε για ασφαλέστερα συμπεράσματά σας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Σωματείου Α.Μ.Θ
Τετ, 08/06/2014 - 00:00 — Anonymous


Ημερομηνία : 5/8/2014                                                                           Αρ.Πρωτ.: 274

Προς: Μέλη Σωματείου Α.Μ.Θ

Αγαπητοί Συνάδελφοι..
Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την Αρ.Πρωτ. 78/03.08.2014 ''Ενημέρωση Μελών'' του σωματείου σας γιατί δεν συνάδει με τις αρχές μας ,αυτές ,της διαλεκτικής, του συνδικαλιστικού και πολιτισμικού μας γίγνεσθαι. Καταθέτουμε 'όμως την απορία μας προς εσάς καθώς και στα Μέλη του Δ.Σ του σωματείου σας πώς γίνεται την τελευταία περίοδο σε κρισιμότατες φάσεις του δίκαιου αλλά άνισου αγώνα μας π.χ.
α)εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα συμβούλια μεταθέσεων
β)εργασιακή τακτοποίηση επιλαχόντων και υπολοίπων συμβασιούχων,
γ)ένταξη του επαγγέλματος μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά
δ)εγγραφή Σωματείων στην δύναμη της ομοσπονδίας μας-στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΠΥΣΥΠ (ο Πρόεδρος του σωματείου σας ήταν ο μόνος που ψήφισε αρνητικά)
να εκδηλώνονται από τον πρόεδρο σας μαζί με τις γνωστές αντιδραστικές ομαδούλες ,συμπεριφορές διασπαστικές, εξωθεσμικές, ρεβανσιστικές, αυθαίρετες, αλαζονικές που αντιστρατεύονται φανερά τα συμφέροντα του πολύπαθου κλάδου μας, και που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές το κύρος και τις αξίες του ιστορικού μας συνδικάτου, που εξαιτίας του τρώμε ένα κομμάτι ψωμί αυτή την τρισάθλια εποχή.
Ως γνωστόν
α)στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας με ψήφους 12 έναντι 1, ο πρόεδρος σας έχασε την ιδιότητα του Β' Αντιπρόεδρου του Δ.Σ. Έχετε αναλογιστεί γιατί 12 μέλη του Δ.Σ. που είναι η πανελλήνια φωνή μας έλαβαν ομόφωνα μια τέτοια σκληρή απόφαση; Αγαπητοί συνάδελφοι μόνο ενωμένοι μπορούμε, γιατί όπου υπάρχει διάσπαση δεν φυτρώνει χορτάρι, κάτι που γνώριζαν πολύ καλά οι πρόγονοι μας που θεσμοθέτησαν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.
β)Για ότι κατηγορεί την ομοσπονδία έχει αποφασιστεί ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία με μόνο διαφοροποιημένο ψήφο τον δικό του.
Για οτιδήποτε είμαστε στην διάθεση σας.

Για το Δ/Σ της ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας


Φαραντάκης Γ.Αλέξανδρος Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος